Vi fortsætter vores dagsforløb, hvor vi kun har plads til max 8 deltagere for at hver eneste deltager kan få maximalt udbytte af undervisningen.
For tidligere deltagere vil der blive arbejdet videre med opbygningen af en professionel redskabskasse som scenekunstner og for nye deltagere vil der især blive lagt vægt de vaner og uvaner, som forstyrrer ved scenisk arbejde.

Kurset henvender sig i høj grad til de, der søger videregående uddannelser og har brug for en pakkeløsning , men også til dem, der ønsker at bruge tid på at fordybe sig i deres kunst uden et ønske om at blive professionel.
Der undervises mandag – torsdag 9.00-15.30

Kurset falder i to dele og man kan frit vælge om man vil deltage i kursets første del eller begge dele – man kan dog ikke kun deltage i kursets anden del:

6 ugers kursus
Tirsdag d. 14 april – fredag d. 22.maj
cafe aften inkluderet
Pris: 9.500

10 ugers:
mandag d. 25 maj – fredag d. 19. juni
pris for hele forløbet: 17.500

Beløbet kan betales i rater og indkluderer et års medlemskab af Teaterhuset.

Kursets overordnede fokusområder er:

1. Krop og vaner
Vi træner evnen til at mærke impulser i og med kroppen for at vække bevidstheden om, hvad det gør ved dit udtryk, når du står på scenen.

Gennem arbejdet med din krop og dens vaner bliver du bedre til at lytte til kroppen og dens signaler, og du er klar over, hvor mange ubevidste vaner du bærer i din krop. Når du har opdaget det, er du klar til at forbedre din teknik og udvikle dig i et langt hurtigere tempo end ellers.

2. Sansning og udtryk
Med dette fokus afprøver du, hvordan du kan bruge bevidstheden om kroppen og dens vaner til at skabe et spændende udtryk på scenen. Du forfiner arbejdet med at lytte til impulser og styrker dit eget kunstneriske udtryk.

3. Dynamik og variation
I dette tema bliver du trænet i at opdage nye lag i materialet og dig selv, og hvordan du kan blive ved at tilføre nye nuancer og variere dit udtryk, så det forbliver spændende.

Alle deltagere bedes forberede to valgfri sange og en valgfri monolog som skal kunnes udenad ved kursusstart.

Der arbejdes med musik og teatercollagen. Musik og teatercollagen karakteriseres af en handling og et indhold, der skabes på baggrund af tekster feks digte eller noveller og sange.

Lærere på kurset:
Clara Marie Tange – lærer i skuespil
Clara er freelance sceneinstruktør og underviser. Hun underviser pt. ved Teater- og performancestudier på Københavns Universitet, og hun udbyder bl.a. workshops i, hvordan man kan anvende kroppen som materiale i scenekunstneriske processer.
Clara har stor interesse i og erfaring med at forene det fysiske teater med musikdramatiske formater, og hun fokuserer i sin undervisning på, at den enkelte træner sin selvstændighed som performer og oparbejder en bevidsthed om sine udtryksmæssige styrker.

Christina Falk Nielsen – sanglærer
Christina er freelance sanger og leder af Sing In Body. Christina er ydermere uddannet som sanglærer af Anne Rosing. Christina arbejder med at den enkelte finder sin helt personlige frie klang og via sangerkroppen oparbejder en så solid teknik, at det bliver trygt at stå på scenen.
Derudover arbejder hun med scenisk nærvær og historiefortælling. Christina er desuden optaget af hele tiden at forny musikalsk formidling og har stiftet Cph Operafestival.

Mikkel Schnettler:
Få styrket din rytmik i stemme og krop igennem rytme- og koordinationsøvelser. Vi træner din rytmiske stabilitet, periodefornemmelse og koordination. Vi arbejder med krop og stemme og går helt i dybden med at få udviklet jeres rytmiske fundament. Du får styr på skæve taktarter, metriske modulationer og ikke mindst en grundig pulsfornemmelse igennem øvelser, der involverer bodypercussion og sang. Sved på panden, rytme i benene og smil på læben!

Mikkel Schnettler er professionel percussionist og driver til daglig firmaet RYTMEworkshop. Han har undervist på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Københavns Universitet, RUC og Professionshøjskolen Absalon.

Mikkel Tøttrup – danselærer
Mikkel Alexander Tøttrup arbejder som international koreograf og danselærer. Han studerede performance på Savery Academy i København og senere contemporary dance på Iwanson International School of Contemporary Dance i München. I 2014 stiftede han virksomheden ‘Comp:art Danseteater’, som i dag fungerer som et internationalt dansekollektiv og performance gruppe. Mikkel har medvirket i productioner af Matteo Carvone, Johannes Härtl og Nadine Gerspacher. Han underviser i Berlin, Hamburg, København og München.

Gennem en kombination af eget koreografisk arbejde, medvirken i professionelle produktioner, masterklasser og undervisningserfaring fremmer Mikkel oprettelsen af ny og innovativ international scenekunst.

Peter Pedersen, hørelære:
Peter Pedersen er uddannet fra Musikvidenskab på Københavns Universitet og er under uddannelse som rytmisk musiker på Syddansk Musikkonservatorium. Hans undervisningserfaring rækker fra at være timeansat lærer på Gefion Gymnasium som musikalsk konsulent til at være fastansat musiklærer på Ingrid Jespersens musikskole. Peter har også et virke som professionelt udøvende musiker (guitarist), hvorledes han udgav sit første album “At the Moment” i år 2019. Der kan læses mere på hans hjemmeside: Peterpedersenmusic.com.